Poticaj obrtnicima

Pet obrtnika dobilo potporu po 2000 KM od Općine Žepče

21.07.2017.
u 07:50

U srijedu je u prostorijama Općine Žepče općinski načelnik Mato Zovko dodijelio odluke o novčanim sredstvima mladim poljoprivrednicima koji imaju registriran obrt  na području te općine.

Poljoprivrednici su prethodno prošli natječaj za javni poziv raspisan 30. lipnja 2016. godine. Predmet tog javnog poziva bio je “Transfer za poljoprivredu i subvencije u poljoprivredi” koji je sufinancirala Općina Žepče. 
Dodjeli novčanih sredstava nazočili su općinski načelnik Mato Zovko, pet poljoprivrednika s područja te općine i voditeljica Odjela za poljoprivredu Luca Dunđer.

Uručena sredstva

Načelnik Zovko dodijelio je sredstva u iznosu po dvije tisuće maraka. Sredstva su dobili poljoprivredni obrt “Franjić” vlasnice Anite Franjić, obrt “Malina” vlasnika Laifa Čolića, obrt “Dunđer” čiji je vlasnik Marinko Dunđer, poljoprivredni obrt “Malina” vlasnika Adisa Grabusa te peti, koji je također podržao načelnik i Općina Žepče obrt “Krajina agro” vlasnika Josipa Krajine.

Tom prilikom načelnik Zovko čestitao je svim mladim obrtnicima na prijavi za natječaj i na otvaranju obrta. Načelnik Zovko rekao im je i da ne odustaju kada naiđu na poteškoće te da će on, kao načelnik, zajedno sa svojim službama, uvijek biti na raspolaganju mladima koji su se odlučili i koji će se odlučiti registrirati svoju poljoprivrednu proizvodnju u cilju vlastitog samozapošljavanja.

Voditeljica Odjela za poljoprivredu Luca Dunđer tom je prilikom istaknula kako je registrirano novih 48 obrta, a poljoprivrednicima je kazala kako se nada da će njihovi obrti imati dug vijek te da će opstati kako bi ih Općina i dalje mogla poticati u radu, a prednosti su svakako velike i dolaze sa svih razina vlasti.

Izdvojena sredstva

Naime, prema odluci Općinskog vijeća, izdvojeno je ukupno 110.000 KM za potporu mladima za poljoprivredne obrte, sufinanciranje kontrole zdravstvenog stanja muznih krava i rasplodnih svinja, zatim za organizirani razvoj i otkup jagodičastog voća i za organizirani razvoj pčelarske proizvodnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?