Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Pet amputiraca uspješno izveli uspon na Maglić

05. listopada 2020. u 13:41 0 komentara 274 prikaza

Tijekom proteklog vikenda pet amputiraca - preživjelih od mina su uspješno izveli uspon na Maglić, najviši planinski vrh u Bosni i Hercegovini.

Aktivnost je simbolično nazvana "Planinarski izazov preživjelih od mina“ i pokrenuta je od samih korisnika projekta - preživjelih od mina koji su smatrali da vlastitim primjerom trebaju dati doprinos da pitanje eliminacije negativnog uticaja mina u BiH konačno dobije svoj epilog.

Preživjeli koji su uspješno izveli uspon na Maglić su: Dejan Zvizdalo iz Trnova, Mirko Zečevic Tadić iz Brčkog, Nijaz Memić iz Sarajeva, Dragan Janjić iz Trebinja i Željko Volaš i Banja Luke.

Aktivnost je organizirana u okviru projekta "Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana" kojeg financira Europska unija, a realiziraju Organizacija amputiraca UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Udruženjem građana "Nešto Više".

Projekt ima za cilj povećati uključenost organizacija civilnog društva u procesu europskih integracija BiH u domenu socijalne inkluzije s posebnim naglaskom na prava i nediskriminaciju osoba sa invaliditetom. 

Europska unija je za projekt "Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana" izdvojila 500.000 eura s ciljem integracije osoba sa invaliditetom te kreiranja uvjeta za njihovo zapošljavanje, saopćeno je iz Organizacije amputiraca UDAS.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.