Koordinacijski odbor

Peradari u BiH upozoravaju na moguću obustavu proizvodnje, upitno 20.000 radnih mjesta

perad
23.12.2021.
u 17:04

Koordinacijski odbor peradara BiH upozorava da će morati obustaviti prizvodnju i opskrbe tržišta s peradarskim proizvodima ukoliko budu primjenjene enormno povećane cijene električne energije u BiH.

Kako se navodi u priopćenju dostavljeni ugovori od elektroprivrednih poduzeća u BiH s povećanim cijenama električne energije i do 300 posto u peradarskom sektoru samo još dodatno pogoršava ionako tešku situaciju u ovoj grani proizvodnje nastalu kao posljedica pandemije i enormnog povećanja cijena gotove stočne hrane kao i svih ostalih inputa u proizvodnji.

U pitanju je očuvanje 20.000 radnih mjesta.

Nakon održavanja sjednice i razmatranja stanja u sektoru peradarstva radi povećanja cijena električne energije do 300 posto, Koordinacijski odbor peradara BiH, uputio je danas apel relevantnim državnim i entitetskim institucijama da zaštite domaću proizvodnju i time spase najmanje 20.000 radnih mjesta.

Naime, usprkos ranije iznesenim zahtjevima za sagledavanja realnog stanja u proizvodnji i utjicaju cijena energenata na cijenu proizvodnje, nisu od strane elektroprivreda u proteklom razdoblju uvaženi zahtjevi proizvođača peradi. S druge strane, svi ostali troškovi proizvodnje su enormno porasli uslijed povećanja cijene svih inputa koji se, nažalost, u najvećem dijelu uvoze.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije