Pendeš - Dedichen

Pendeš zahvalila na dugogodišnjoj pomoći koju Kraljevina Norveške pruža BiH

21.06.2018.
u 16:34

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš je s komandanticom Nacionalnog sveučilišta obrane Kraljevine Norveške admiralicom Louise Dedichen razgovarala o bilateralnoj obrambenoj suradnji, koja je, kako je ocijenjeno, na visokoj razini.

Admiralica Dedichen predvodi izaslanstvo Kraljevine Norveške, koje se u posjetuMinistarstvu obrane i Oružanim snagama BiH nalazi od 19. lipnja. 

Ministrica Pendeš se zahvalila admiralici Dedichen na dugogodišnjoj i značajnoj pomoći koju Kraljevina Norveške pruža, kako savjetodavno, tako i kroz pomoć u vidu donacija u više različitih projekata u kojima zajednički sudjeluju Ministarstvo obrane BiH i Ministarstvo obrane Kraljevine Norveške.

Pendeš je posebno istaknula dobru suradnju u oblasti Jačanja integriteta, jer je to važan aspekt i prioritet Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, kao i podršku Kraljevine Norveške kroz projekt “Upravljanje personalom”.

Također i podršku projektima po pitanju obuke za ženski personal u OS BiH, projektu Balkanske medicinske snage, Preventiva projektu, kao i podršku PSOTC-u, koji su značajno doprinijeli razvoju Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Također je na sastanku, koji je održan u Ministarstvu obrane BiH, razgovarano i o suradnji i planiranim aktivnostima MO i OS BiH u narednom razdoblju u kojima će, kako je istaknula admiralica Dedichen, podršku dati i Ministarstvo obrane Kraljevine Norveške, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije