radni posjet

Pendeš primila izaslanstvo odbora za obranu Senata Parlamenta Češke

07.11.2017.
u 12:21

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je danas u radni posjet izaslanstvo Odbora za vanjske poslove, obranu i sigurnost Senata Parlamenta Češke Republike.   

Razgovarano je o međusobnoj suradnji dviju zemalja na području obrane te o aktivnostima koje, sukladno zakonu, Ministarstvo obrane BiH provodi na polju ispunjavanja uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) u Sjevernoatlantskom savezu (NATO), čemu su gosti iz Češke dali punu potporu.

- Kad je u pitanju aktiviranje MAP-a, tome dajemo punu potporu Bosni i Hercegovini, jer smatramo da je BiH važna zemlja na ovom prostoru Europe, koja ne smije ostati zanemarena - rekao je predsjedatelj Odbora František Bublan.

Pendeš je naglasila da je MAP samo jedan od alata na putu ka sustavu kolektivne sigurnosti kojem teži BiH te izrazila spremnost za punom potporom u procesu razvijanja dalje vojne suradnje s Češkom Republikom, koja bi nesumnjivo pozitivno utjecala i na dalje širenje gospodarske i kulturne suradnje dviju zemalja. 

Češko izaslanstvo predvodio je predsjedatelj Odbora Bublan sa zamjenikom Tomasom Jirsom, uz nazočnost veleposlanika Češke Republike u BiH Jakuba Skalnika. Uz ministricu obrane BiH, na sastanku je sudjelovao zamjenik ministra za politiku i planove Sead Jusić te nadležni pomoćnici i suradnici, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?