vojno-redarstveno hodočašće

Pendeš na hodočašću u Mariji Bistrici

01.10.2017.
u 16:51

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je predvodila pripadnike Ministarstva obrane i Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH na 25. vojno-redarstveno hodočašće u svetište Majke Božje Bistričke, u Republici Hrvatskoj.

Hodočašće u Mariji Bistrici tradicionalno se održava u organizaciji Vojnog ordinarijata Hrvatske, a ove godine hodočasti više od 30 pripadnika MO i OSBiH. Uz Pendeš, misnom slavlju je nazočio potpredsjednik hrvatske vlade i ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević te ministar obrane Republike Poljske Antoni Macierewicz.

U euharistijskom slavlju na prostoru Crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca učestvovali su vojnici, policajci i ratni veterani iz više prijateljskih zemalja, a koncelebriranu svetu Misu predvodio je zadarski nadbiskup monsinjor Želimir Puljić.

Zapovjednik postroja OSBiH na službenom dijelu hodočašća bio je pukovnik Predrag Visković iz Ministarstva obrane BiH.

Hodočašće u Mariju Bistricu za pripadnike MO i OSBiH svake godine organizira Ured katoličkog dušobrižništva MO iH, na čelu s vojnim biskupom monsinjorom Tomom Vukšićem, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije