sastanak

Pendeš informirala izaslanstvo NATO-a o reformskim aktivnostima u MO i OSBiH

28.03.2018.
u 13:03

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sastala se danas s izaslanstvom Glavnog stožera NATO-a iz Bruxelessa, koju predvode Paul Savereux i Rok Kosirnik.

Delegacija NATO stožera je u radnoj posjeti Ministarstvu obrane BiH s ciljem razgovora o implementaciji Partnerskih ciljeva suradnje BiH-NATO.

Tijekom sastanka istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom implementacijom partnerskih ciljeva suradnje BiH i NATO-a i ostvarenim napretkom u svim oblastima koje su bile predmet razgovora i analize na jučerašnjem sastanku izaslanstva NATO-a s rukovoditeljima organizacijskih cjelina i nositeljiima partnerskih ciljeva iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Pendeš je Savereuxa i Kosirnika upoznala i s trenutnim reformskim aktivnostima u MO i OSBiH, te napretku u procesu knjiženja perspektivne vojne imovine kao Talinskog uvjeta za aktivaciju MAP-a.

Gosti iz Odjela za obrambenu suradnju i planiranje NATO stožera su ocijenili da je postignut kvalitetan napredak u implementaciji partnerskih ciljeva, što pokazuje i činjenica da je određen broj partnerskih ciljeva uspješno realiziran i zatvoren, te da će se u narednom razdoblju raditi na usuglašavanju za otvaranje novih partnerskih ciljeva koji će jačati obrambene i sigurnosne sposobnosti OSBiH i koji će razvijati interoperabilne i spremne snage za učešće u operacijama podrške miru, obuci i vježbama.

Sastanku, koji je održan u Domu OSBiH u Sarajevu, nazočili su i načelnik ZŠ OSBiH generalmajor Senad Mašović i zamjenik načelnika ZŠ za operacije brigadni general Ivica Jerkić, priopćeno je iz MOBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije