Jako ukusno

Patlidžan s rajčicom i sirom – obrok toliko ukusan da ćete ga pripremati cijelo ljeto

31.05.2022.
u 08:20

Jelo je vegansko pa ga možete poslužiti bilo kome, a priprema se samo 30-ak minuta...

Proljeće i ljeto ćemo doživjeti u najboljem svjetlu i ako posjetimo tržnice koje su pune boja i raznolikih svježih namirnica, a jedna od njih je patlidžan. Svi ga pripremamo, ali ponekad je zabavno dodati  nešto novo poznatom receptu. Ovo ukusno povrće je proslavila jedna od glavnih uloga u glasovitom francuskom ratatouille, specijalitetu od povrća na bazi paprika, tikvica i patlidžana uz dodatak luka, češnjaka, maslinova ulja i začinskog bilja.

Kako odabrati najbolji?

Ako tražite najkvalitetniji od svih, zapamtite nekoliko stvari: Trebao bi biti teži od onog što očekujete prema veličini, kora mora biti sjajna a stabljika zelena. Mora biti tvrd, a ne mekan. Tražite manje patlidžane jer oni nisu toliko gorki.

 

Evo kako ćete pripremiti ovaj ukusan obrok!

Umjesto da pripremate umak od rajčice, koristite onu svježu koju ćete samo prerezati i staviti na gril tavu dok ne omekša. U isto vrijeme dodajte malo luka i imate "umak". Nasjeckajte rajčicu, stavite u zdjelu i začinite po želji, a obavezno dodajte maslinovo ulje. 

Sad prerežite  patlidžan i premažite ga maslinovim uljem prije pečenja. Pecite oko 5 minuta. 

Zatim narežite mozzarellu na tanke kriške i stavite na pečeni patlidžan dok je on još na tavi kako bi se sir otopio. 

Maknite s vatre i premažite umakom od rajčice i dodajte svježi bosiljak. Obroku dodajte hrskavog kruha i uživajte! 

 

Shutterstock

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?