15. obljetnica Nadbiskupijskog centra Ivan Pavao II.

Papa poslao poruku mladima u Sarajevu

storyeditor/2022-10-24/dan-1.png
25.10.2022.
u 15:14

"Spremno zgrabite "novi život" koji vam nudi. Tako stupajući uz Krista - učitelja, ostvarit ćete svoj životni poziv u ljubavi koji je oduvijek pripravljen samo za vas - poručio je papa Franjo.

Pod geslom "Ljubav mi je sve objasnila" (sv. Ivan Pavao II.) Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. iz Sarajeva proslavio je blagdan svoga zaštitnika i obilježio svoj dan, piše Večernji list BiH.

Zaštitnik središta

Proslava 15. obljetnice Nadbiskupijskog centra počela je sv. misom koju je predslavio vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vukšić, uz koncelebraciju otpravnika poslova Apostolske nuncijature u BiH mons. Amauryja Medine Blanca, ravnatelja NCM-a dr. Šime Maršića i još 20-ak svećenika. Sve je na početku mise pozdravio ravnatelj Maršić. Nastupio je Tamburaški orkestar iz Mostara uz pratnju Zbora mladih pod vodstvom prof. Filipa Miloševića.

Mons. Vukšić u propovijedi je naglasio da je Isus, nakon što je uzašao na nebesa, u Crkvi podijelio službe "jedne za župnike, kapelane, za biskupe, roditelje, za sinove, kćeri...".

- Savršeni ud Tijela Kristova jest svetac. On je viđen iz Isusove perspektive i viđen iz povijesti Crkve koji nije ništa drugo doli ostvareni kršćanin. Jednoga takvoga danas se sjećamo, jednim takvim zvao se Ivan Pavao prije nego što je preuzeo službu nasljednika sv. Petra kojemu upućujemo svoje molitve za blagoslov - mi svi, svatko u svome staležu i zvanju. Preporučujemo sve to u zagovor sv. Ivana Pavla, zaštitnika ovog središta u kojemu se okuplja mladež - poručio je mons. Vukšić.

Riječi zahvale uputio je vlč. Šimo Maršić te pozvao Amauryja Medinu Blanca da pročita poruku pape Franje NCM-u. U poruci je Papa naglasio:

- Mladost je vrijeme u kojemu tražite odgovor na životna pitanja, baš kao i mladić iz Evanđelja koji ne traga samo za smislom, nego i konkretnim ostvarenjem vlastite životne egzistencije. Zato iskoristite prigodu za susresti Krista jer on može usmjeriti vaš život na dobro i pokazati vam cilj životnoga ostvarenja. Ona vam dolazi ususret: kuca na vrata vaše slobode i traži da ga primite kao prijatelja. Želi vas učiniti sretnima. Krist svakoga zove imenom i daje mu poslanje u Crkvi i svijetu. Spremno zgrabite "novi život" koji vam nudi. Tako stupajući uz Krista - učitelja, ostvarit ćete svoj životni poziv u ljubavi koji je oduvijek pripravljen samo za vas - završio je papa Franjo.

Bogat program

Po završetku misnoga slavlja uslijedio je bogat i sadržajan program u prostorijama Centra za mlade. U sklopu proslave nastupili su Udruga katoličkih studenata "Emaus", polaznici Dječjeg vrtića "Anđeli čuvari" te "Hrvatsko nadzemlje", skupina mladih iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije