vatikan

Papa krstio sina Silvije Vasilj iz Međugorja, sestre manje poznate vidjelice Jelene

Privatni album
15.01.2020.
u 11:48

Protekla nedjelja posebno je bila sretna u obitelji Silvije Vasilj iz Međugorja, inače sestre Jelene Vasilj, sedme i gotovo nepoznate međugorske vidjelice s posebnim darom - darom lokucije (mogućnosti da čuje Gospin glas u svojoj nutrini), i Silvijina supruga Luce Ciociole iz Rima, piše Večernji list BiH. 

Naime, njihova drugorođenca među 32 dječice krstio je na blagdan Krštenja Gospodinova u Sikstinskoj kapeli, u Vatikanskoj palači u Rimu, papa Franjo. Sakrament svetog krštenja, kako je jučer za Večernji list potvrdila Silvija Vasilj, inače profesorica filozofije na Papinskom sveučilištu “Sveti Toma Akvinski” u Rimu, primio je njezin i Lucin drugi sin Jakov Josip Karl Marija. Kumovi su mu bili Silvijina sestra i zet iz Čitluka Ivana i Pero Barišić, a dijete je, prema tamošnjem običaju, pri činu krštenja držala majka.

- Dojam je predivan, kao da smo svi bili jedna velika obitelj. Papa je rekao kako je dobro krstiti dijete kad je malo, jer na krštenju dobije Duha Svetoga koji mu pomaže već odmalena - prepuna dojmova kazala je jučer za Večernji list Silvija. - To je za dijete pravda jer krštenjem dobiva blagodat Duha Svetoga, koji ulazi u njega kako bi mu pomagao i branio ga cijeli život – kazao je papa Franjo prigodom podjele sakramenta svetog krštenja te istaknuo posebnu važnost poniznosti. Primijetio je da nije dobro ni lijepo hvalisati se. U misijskom poslanju treba predlagati, a ne nametati, svjedočeći sudjelovanjem u konkretnom životu ljudi, rekao je Sveti Otac.

Silvija Vasilj, inače kći poznatog hercegovačkog vinara Grge Vasilja, tajnica Međunarodnog katoličkog liječničkog društva, vjenčala se s ekonomskim stručnjakom Lucom Ciociolom, inače zaposlenikom Vatikana, u crkvi svetog Jakova u Međugorju potkraj 2015. godine. I njihova prvog sina, trogodišnjeg Gregorija, krstio je po rođenju papa Franjo. Silvija živi s obitelji u Rimu, kao i obitelj njezine sestre Jelene, inače doktorice biblijske teologije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?