Prošli mjesec

Papa Franjo otkrio da je bio na rubu smrti: ‘Spasio me medicinski tehničar‘

01.09.2021.
u 15:02

U razgovoru za španjolsku radio postaju 84-godišnji papa rekao je da mu je medicinsko osoblje spasilo život

Papa Franjo otkrio je kako je prilikom nedavne operacije crijeva umalo izgubio život, dodajući kako je poglavar Katoličke crkve odbacio bilo kakvu mogućnost da dade ostavku na dužnost kao što je to učinio njegov prethodnik Benedikt XVI, piše Daily Telegrapf

U razgovoru za španjolsku radio postaju COPE 84-godišnji papa rekao je da mu je medicinsko osoblje spasilo život.

- Bio je to medicinski tehničar, čovjek s toliko iskustva. Ovo je drugi puta da su mi oni spasili život. Prvi put to se dogodilo 1957. u Argentini - kazao je prisjećajući se operacije crijeva na koju je bio primoran otići početkom srpnja.

 Medicinska sestra koja je kasnih pedesetih godina prošlog stoljeća brinula o njemu, dok je još bio samo mladi Jorge Mario Bergoglio, odlučila je udvostručiti mu dozu antibiotika koje su liječnici propisali radi teške upale pluća i nakon operacije u kojoj su mu morali ukloniti dio desnog plućnog krila.

Franjo se sada opet suočio sa zdravstvenim problemima i to u području crijeva, što je relativno uobičajeno kod osoba starijih od 80 godina. Deset dana oporavljao se u rimskoj bolnici od operacije kojom mu je uklonjen velik dio debelog crijeva.

U jednoipolsatnom razgovoru za španjolski medij rekao je da boluje i od išijasa a komentirao je i špekulacije da bi se zbog dobi ili narušenog zdravlja mogao povući s dužnosti. Čini se kako to neće biti njegov izbor, za razliku od Benedikta koji je bio prvi papa u 600 godina koji je napustio tu dužnost nakon Grgura XII koji je to učinio 1415.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?