tuzla

Panonska jezera privlače desetine tisuća osoba

Panonska jezera
12.07.2016.
u 19:30

Protiv visokih temperatura i nesnosne vrućine mnogobrojni građani bore se na Panonskim jezerima u Tuzli. Ova slana jezera ovih dana obaraju rekorde posjećenosti jer ih dnevno u prosjeku posjeti 10.000 osoba.

Za četiri dana kompleks je posjetilo blizu 40.000 osoba. Osim Tuzlaka, na jezera dolaze kupači iz čitave države, zemalja regije i inostranstva. Sport, rekreacija, dobar provod, ugostiteljska ponuda, samo su dio onoga što je gostima na raspolaganju, javlja N1.

"Naravno, tu je čista slana voda u tri jezera. Tu su slani slapovi kao inhalacioni centar za liječenje glavobolje, disajnih organa, bolesti kostiju. Tu je u smislu kulturnog turizma i obilazak arheološkog parka, geološke postavke Panonskog jezera", rekao je Maid Porobić, direktor JKP „ Pannonica“ Tuzla.

Kompleks Panonskih jezera je ukupne površine 75.000 metara kvadratnih, dužine obale od 1.000 metara, a površina šljunčanog dijela plaža je 22.000 metara kvadratnih. Od izgradnje 2003. godine do danas kompleks je posjetilo više od 3,5 milijuna gostiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?