napad

Pale: Brutalno pretučen povratnik, napadač pušten na slobodu

pretučen povratnik
Source.ba
12.01.2017.
u 20:48

"Đ.J. je drvenom palicom napao osobu F.B. koji je prebačen na Koševo. U ovisnosti od stupnja ozljeda izvještaj će biti proslijeđen nadležnom tužiteljstvu", kazala je Tešić.

U selu Hotočina na Palama u nedjelju ujutro brutalno je napadnut i pretučen povratnik Fadil Bašić koji je zbog teških tjelesnih ozljeda prebačen na Ortopediju KCUS-a na daljnje liječenje, piše bh. novinska agencija Patria.

Glasnogovornica Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je za agenciju Patria da je policijskoj stanici na Palama prijavljen napadač Đ.J. koji je istog dana uhićen, ali i da je pušten na slobodu.

"Đ.J. je drvenom palicom napao osobu F.B. koji je prebačen na Koševo. U ovisnosti od stupnja ozljeda izvještaj će biti proslijeđen nadležnom tužiteljstvu", kazala je Tešić.

Ona je dodala kako je riječ o „narušenim međususjedskim odnosima koji traju godinama“. 

Sin pretučenog 66-godišnjeg povratnika koji se godinama već bavi stočarstvom, Ajdin Bašić za portal Source.ba kazao je da je njegovog oca pretukao Đorđe Janković koji mu je ukrao četiri krave i motokultivator.

"Taj Srbin mu je ukrao pet krava nakon čega je moj otac otišao da mu kaže da mu vrati krave. Ovaj ga je udario šakama u lice nekoliko puta, nasrnuo je na njega. Moj otac se nije sukobljavao nego je otišao u policiju PU Pale i prijavio cijeli slučaj. Nakon toga kada se moj otac vraćao kući, pošto nema autao išao je pješice. Đorđe ga je sačekao i počeo udarati bejzbol palicom ili letvom, nisam siguran. On bi njega vjerojatno i ubio da nije drugi automobil naišao. Kada je vidio automobil pobjegao je. Ovi ljudi koji su naišli, mog su oca stavili u auto i odvukli do hitne pomoći na Palama nakon čega je prebačen na Ortopediju u Sarajevu", rekao je za sin napadnutog povratnika.

Ajdin je potvrdio da postoje problemi od ranije i da je napadač poznati kradljivac stoke. Fadil je zadobio teške tjelesne ozljede slomljene su mu ruke, ozliojeđena mu je glava, fiksiran mu je vrat i noga gotovo slomljena.

Obitelj Bašić zaštitu će potražiti i sudskim putem jer navode da MUP RS očito to nije u stanju. Ajdin Bašić namjerava uzeti odvjetnika i tužiti Đorđa Jankovića.

Ajdinov otac živi sam na Palama, a nakon izlaska iz bolnice boravit će kod sina. Ali kao što se vratio na Pale poslije rata tako će i nakon oporavka, kaže Ajdin.

"Taj Đorđe će se ponovno pokušati obračunati s mojim ocem ako se vrati u selo. On se ponaša kao da je još uvijek 1992. godina i da može raditi šo želi. Ne znam kako drugačije objasniti napad na starijeg čovjeka koji nije u stanju da se obrani. Strah me i moje reakcije, ne želim da odem na selo da vidim Đorđa jer ne znam kako ću reagirati kada se sretnemo", kazao je Ajdin za Source.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije