Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Pad prometa industrije u BiH

Na tržištu BiH je u siječnju ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježen pad prometa industrije od 3,9 posto
02. lipnja 2017. u 10:35 0 komentara 17 prikaza

Ukupni desezonirani promet industrije u BiH u siječnju manji je za 1,3 posto u odnosu na prosinac lani, dok je veći za četiri posto u odnosu na siječanj prošle godine.

Na domaćem tržištu je u siječnju u odnosu na prosinac prošle godine, zabilježen pad od 4,7 posto, dok je na inozemnom tržištu zabilježen rast od 2,1 posto.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, na tržištu BiH je u siječnju ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježen pad prometa industrije od 3,9 posto, dok je na stranom tržištu zabilježen rast od 10,4 posto.

U siječnju 2017. u usporedbi s prosincom 2016., ukupni promet rekognosciranje proizvoda manji je za 1,7 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,6 posto, energije za 9,2, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 13,8, a kapitalnih proizvoda manji je za 17,6 posto.  

U siječnju ove, u odnosu na siječanj prošle godine, ukupni promet intermedijarnih proizvoda veći je za 8,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,9, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,7, dok je ukupan promet kapitalnih proizvoda manji za 4,7, a energije za 8,6 posto. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.