SLATKE PRIČE

Ovom čokoladnom crumbleu s božanstvenom kremom od naranče ne treba reklama – sve se vidi na fotografiji!

29.03.2022.
u 14:46

Krema sadrži ribanu koricu dvije naranče što joj daje određenu dozu gorčine. Ako je želite ublažiti, možete staviti manju količinu ili dodati još malo šećera na preporučenu dozu. Nama je izvrstan baš ovakav kakav jest!

Za potpuno uživanje u ovoj predivnoj slastici predlažemo vam da kolač barem sat vremena prije posluživanja izvadite na sobnu temperaturu – arome će se otpustiti i zagolicati vam sva osjetila.

Čokoladni crumble s kremom od naranče 

Za kremu:

3 žumanjka 
100 g šećera u prahu 
30 g brašna 
300 ml mlijeka 
2 naranče (ribana korica) 
220 ml soka od naranče 

Za crumble: 

300 g brašna 
100 g šećera u prahu 
60 g gorkog kakaa 
1 jaje 
16 g praška za pecivo 
150 g maslaca

Priprema kreme: 

U lonac ulijte mlijeko i dodajte naribanu koricu i sok od naranče. Zakuhajte na laganoj vatri. Ručno umutite žumanjke sa šećerom. Zatim dodajte brašno i dobro promiješajte. Pripremljenu smjesu dodajte mlijeku i pažljivo miješajte da se krema zgusne. Maknite s vatre, premjestite kremu u posudu i ostavite da se ohladi pokrivena plastičnom folijom. 

Priprema crumblea: 

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i gorki kakao; zatim dodajte jaje i prašak za pecivo. Pomiješajte sve sastojke pa dodajte hladni maslac iz hladnjaka narezan na male komadiće. Izradite smjesu rukama dok ne postane mrvičasta. 2/3 smjese istresite u kalup promjera 24 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Rukama utisnite smjesu u kalup i poravnajte površinu kako bi podloga na svim mjestima bila jednake visine. Prelijte kremom od naranče i poravnajte slastičarskom lopaticom. Prekrijte preostalom smjesom za crumble i ubacite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 °C. Pecite oko 30 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije