Jasmin Imamović

"Ovo Tuzla ne pamti"

Jasmin Imamovic
25.07.2020.
u 16:30

Tuzlu je sinoć pogodilo olujno nevrijeme praćeno grmljavinom i nevjerojatno velikom količinom oborina.

Brojna naselja u Tuzli su ostala bez napajanja električnom energijom, voda je prodrla u podrumske prostorije dok je jak olujni vjetar rušio drveće, fasade i tende. Poplavljena su raskrižja kod nekdašnje ljevaonice čelika, Elektrodistribucije u Tuzli, a kritično je bilo u naseljima Mandići, Batva i Tušanj.

Voda je građanima ulazila u stambene objekte, a mnogi od njih su proveli besanu noć. Oštećeno je i na desetine automobila usred pada drveća i klima uređaja.

"Prosječna količina oborina za jedan mjesec je oko 90 l/m². Tri četvrtine oborina za cijeli mjesec, na Tuzlu su pale za samo 40 minuta! Kada se tome dodaju vode koje su se slivale s padina, može se kazati da na grad nikada do sada nije pala tolika količina kiše u tako kratkom vremenu. U 23 sata održali smo sjednicu Stožera civilne zaštite. Proglasio sam stanje prirodne nesreće i s kolegicama i kolegama dogovorio rad tijekom noći i jutra, s obzirom na velike štete i prijetnju novim oborinama tijekom subote i nedjelje", kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije