Denis Zvizdić

Ovo je opomena da teroristi ne biraju mjesto, uvijek se mora biti na oprezu

denis zvizdic
22.03.2016.
u 18:20

Povećana je razina provjera ulaska u BiH, kao i razina opće kontrole i analize svih onih koji mogu uznemiriti ili ugroziti sigurnost, rekao je Zvizdić

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sazvao je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma povodom niza terorističkih napada u Istanbulu i Bruxellesu, koji je upravo završen. Zvizdić se obratio medijima, kazavši da je ovo opomena da teroristi ne biraju mjesto i da se mora uvijek biti na oprezu.

"Sastali smo se povodom svega što se dogodilo. Svi smo danas čuli da je stupanj sigurnosti u Bruxsellesu na razini4, dok u BiH ne postoji ta razina niti se zna koja agencija šta radi. Deset županijskih MUP-ova, razne agencije od kojih svaka ima pravo procjeniti situaciju i utvrditi stanje. Terorizam je globalna prijetnja i ne može se dogoditi bilo što u bilo kojem dijelu BiH a da ne utječe na državu i regiju", kazao je Zvizdić, javlja N1. 

"Udarna grupa će djelovati mnogo aktivnije, sadržajnije i imat će mnogo češće sastanke i možemo očekivati da ubrzo izađu s prijedlogom, jasno propisanim procedurama djelovanja. U ovom trenutku nema informacija koje bi mogle uznemiriti javnost BiH", rekao je Zvizdić i dodao kako je povećana razina provjera ulazaka u BiH.

"Povećana je razina provjera ulaska u BiH, kao i razina opće kontrole i analize svih onih koji mogu uznemiriti ili ugroziti sigurnost. To je bio cilj tog sastanka", pojasio je.

"Uskoro će biti održan sastanak koordinacijskog odbora, gdje će se izaći s prijedlogom normativnog dokumenta kako bi se riješila pitanja svih oblika ekstremizma", zaključio je Zvizdić.

Inače, sastanku su prisustvovali, između ostalih, direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić, tužitelj Tužiteljstva BiH Dubravko Čampara, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsad Vilić, policijski komesar MUP-a Sarajevske županije Vahid Ćosić, ministar unutarnjih poslova u Vladi FBiH Aljoša Čampara, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?