Meteorolog otkrio

Ovo će biti najhladniji dani ove zime

snijeg
11.01.2021.
u 21:24

“Najhladniji dani u nedjelju i ponedjeljak, na planinama će biti i do minus 20. Vedrina neba, vjetar i svježina – tri faktora koja su ključna za intenzitet hladnoće u ovim danima”, pojasnio je meteorolog

Meteorolog Nedim Sladić je za N1 danas kazao da su pred nama "ledeni dani" i najhladnije razdoblje ove godine.

“Pred nama su “ledeni dani”. To su dani u kojima i tijekom najtoplijeg razdoblja temperature ne prelaze nulu. Očekuje se da će biti i još hladnije posebno prema kraju tjedna”, kazao je Sladić.

“Već neke stvari možemo nagovijestiti, nad našim područjem će se tijekom srijede početi spuštati hladnija masa, usljed četvrtka će biti i padalina”.

Kada je riječ o najhladnijim danima, oni će biti:

“Najhladniji dani u nedjelju i ponedjeljak, na planinama će biti i do minus 20. Vedrina neba, vjetar i svježina – tri faktora koja su ključna za intenzitet hladnoće u ovim danima”, pojasnio je. 

Sladić dodaje kako ipak neće biti hladnije razdoblje slično onome 2017.

“Ne bit trebalo biti problema s temperaturama koje bi se spuštale i do minus 20. Ovaj hladni prodor koji očekujemo svakako će donijeti hladnije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka, ali neće biti dosta vedrijih noći kao 2017.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije