Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ovjera prijava političkih subjekata za sudjelovanje na lokalnim izborima u Mostaru

12. kolovoza 2020. u 15:43 0 komentara 56 prikaza

Razmatrajući Izvješće o izvršenim provjerama prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je na sjednici održanoj danas počelo proces ovjere političkih subjekata za sudjelovanje na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru zakazanim za nedjelju, 20. prosinca ove godine. 

Središnje izborno povjerenstvo BiH je danas ovjerilo prijave za sudjelovanje na izborima u Gradu Mostaru za 23 političke stranke, koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete za ovjeru.

Zbog nedostataka u prijavi (nedovoljan broj validnih potpisa podrške birača ili nedostaje dokaz o uplati takse) 15 političkih stranaka će biti obavještene o nedostacima i ostavit će im se rok od dva dana da otklone nedostatke. Odbijena je prijava jedne političke stranke zbog nedovoljnog broja podnesenih potpisa podrške birača. 

Središnje izborno povjerenstvo BiH je danas ovjerilo prijave za sudjelovanje na izborima u Gradu Mostaru za osam neovisnih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete. Odbijena je prijava jednog neovisnog kandidata jer prijava sadrži više nedostataka.

Nakon što okonča proces ovjere prijava političkih subjekata za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, Središnje izborno povjerenstvo BiH će pregled ovjerenih političkih subjekata objaviti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.