isprobajte

Ovih slanih kiflica nikad dosta: Kulen, sir, šunka ili prazne, koje su vam najbolje?

index.hr
06.12.2021.
u 17:20

Dolaze vam gosti, a ne znate što je najbolje spremiti za grickanje, a da je svima fino? Slane kiflice su rješenje jer ih svi vole, ispast će ih puno i dobre su tople jednako kao i hladne, piše Index.hr. 

Kiflice sa šunkom i sirom

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike. Ovdje je recept.

Domaće kiflice

Domaće, mirisne i mekane kiflice svima su draže od onih kupovnih. Možete ih puniti sirom, šunkom, krem sirom ili ih ostaviti prazne. Posipajte ih sjemenkama po želji i spremne su za pećnicu. Video recept je ovdje.

Kiflice punjene kulenom i sirom

Top kombinacija u mirisnim domaćim kiflicama. Nema dalje. Recept je ovdje.

Lisnate kiflice ili lažni kroasani

Morat ćete se malo potruditi i uložiti vremena, ali vjerujte da će se isplatiti, a i puno je lakše nego što je izrada pravih kroasana jer nema preklapanja tijesta i nije toliko dugotrajno. Ako želite, možete ih napuniti šunkom i sirom ili ih ostaviti prazne i posipati sjemenkama. Recept je ovdje.

Pizza kiflice

Ovo je recept za punjene kiflice koje ostaju mekane i sljedeći dan - pod uvjetom da i ostane koja. Pizza kiflice su vrlo jednostavne za pripremiti, a vole ih i veliki i mali, tako da bi možda bilo dobro i poduplati smjesu. Ovdje možete pronaći recept.

Pamuk kiflice

Možete ih puniti, ali super su umjesto kruha uz nareske poput domaćih kobasica, tvrdih sireva, pa čak i uz čvarke ili namaze poput paštete od tune. Ovdje je recept za ove mekane kiflice.

Hrenovke u tijestu

Iako ne spadaju u kategoriju klasičnih kiflica, hrenovke u tijestu su nam jednako dobro slano pecivo. Možete ih poslužiti uz kečap, majonezu, senf ili hren. Nisu rezervirane samo za djecu jer super idu uz pivo, tako da ih morate napraviti već danas i pozvati ekipu na druženje. Ovdje je recept.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije