NAČELA FENG SHUIJA

Ove tri stvari morate izbaciti iz svog doma

ilustracija
05.09.2017.
u 21:04

S dolaskom hladnijih dana i jeseni sve češće boravimo u zatvorenim prostorima, a mnogi zažele napraviti preinake u svojem domu kako bi se osjećali ugodnije

Kako piše mydoiman.com, načela feng shuija vrlo jasno ukazuju na to koje predmete trebamo zadržati, a kojih se trebamo pod hitno riješiti.

Anjie Cho, arhitektica i stručnjakinja za feng shui, autorica knjige '108 načina za kreiranje holističkih prostora', otkrila je koje to predmete moramo ukloniti iz doma jer prostor u kojem boravimo može itekako utjecati na razinu stresa koju osjećamo svakog dana pa je potrebno na vrijeme ih se riješiti, prenosi Tportal.hr.

Ukoliko i vi imate ove predmete u domu, razmislite o tome da ih što prije uklonite.

Suho cvijeće

Osušeni cvjetovi ili grane su nepoželjni u svijetu feng shuija jer simboliziraju raspad i smrt. Ipak, izuzetak su suho cvijeće ili buket s pozitivnim značenjem.

Neželjeni darovi

Unatoč najboljim namjerama, vjerojatno ne postoji osoba koja nikad nije dobila dar koji ne želi. 'Možemo cijeniti gestu, ali zadržavanje nečega što nismo željeli utječe na naš mir i sreću', objašnjava Cho te savjetuje da takve poklone darujemo nekome tko će to znati cijeniti. 

Razbijeni ili polomljeni predmeti

Tko nema ovakve stvari u svojem domu? Ostavljamo ih negdje sa strane, čekajući na trenutak kad ćemo ih konačno popraviti. Osim što zauzimaju mjesto, prema načelima feng shuija, ovakve stvari šire vrlo lošu energiju. U najgorem slučaju, popravak se često produži na nekoliko mjeseci - pa čak i godina. Predmete koji čekaju svoj red za popravak nije dobro imati u svojem domu jer, kad god ih vidimo, podsjećaju nas na obvezu koju nismo ispunili te se odmah osjećamo lošije. Drugim riječima, na to da gomilamo poslove koje smo trebali davno obaviti.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?