NADALEKO POZNATi

OVAKO SE TO RADI U BOSNI: Donosimo recept za originalne sarajevske ćevape!

29.10.2021.
u 18:25

Recept iz srca Bosne!

0,5 kg janjetine

1,5 kg mljevene junetine

4 – 5 češanja češnjaka

2% od ukupne količine mesa soli

 

2 žličice sode bikarbone

Priprema:

Meso isjeckajte na kockice, dobro posolite, izmiješajte i prelijte s oko 100 ml vode i češnjaka koje ste ranije prokuhali. Smjesu izmiješajte i ostavite da odstoji preko noći u hladnjaku.

Dan poslije: Smjesu sameljite u stroju za meso dva puta i ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim je ponovno stavite u hladnjak.

Prije nego što počnete oblikovati ćevape, u smjesu umiješajte sodu bikarbonu.

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Kupnja

Pretplata