Predstavnici HNS-a s poljoprivrednicima

Otvoriti tržište izvoza domaćih proizvoda

Čović
02.09.2016.
u 17:09

Predstavnici HNS-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti održalo je danas u Orašju sastanak s izaslanstvom Seljačkog saveza FBiH. 

Sastanku su nazočili predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski članom Predsjedništva BiH Dragan Čović, zatim Borjana Krišto, dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupšine BiH, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Vjekoslav Bevanda, ministar financija i trezora BiH, Jelka Miličević, potpredsjednica Vlade FBiH i ministrica financija FBiH, Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda PFBiH te brojni drugi visoki dužnosnici HDZ-a. 

Izaslanstvo Seljačkog saveza FBiH činili su Dragan Pavlović, predsjednik, Davor Vasilj, glavni tajnik, Ante Mihalj, Damir Pavković, zatim potpredsjednici Milenko Soče, Dubravko Vukojević, Vidan Grgić, zatim Ljuban Gudelj, predsjednik nadzornog odbora, Slaven Papić, član upravnog odbora. Nazočili su i predstavnici Udruga poljodjelaca, stočara, peradara, povrtlara, vočara, pčelara, ribolovaca i lovaca s prostora Županije Posavske i predstavnici privatnih tvrtki iz poljoprivrednog sektora s prostora Županije Posavske. 

U uvodnom govoru nazočne je pozdravio načelnik Orašja Đuro Topić i predsjednik Vlade Marijan Klajić. 

Oko problema nabavke plavog dizela govorili su Vjekoslav Bevanda, ministar financija BiH i Jelka Miličević, potpredsjednica  Vlade FBiH i ministrica financija. 

Na današnjem sastanku naglasak je stavljen na otvaranje tržišta izvoza domaćih proizvoda, zainteresiranost za Rusko tržište. Naglašeno je kako u BiH dolazi Ruska inspekcija od 11. - 25. rujna koja je najviše zainteresirana za mljeko i mlječne prozvode. 

Podsjetimo, nedavno je ovakav sastanak održan i u Tomislavgradu i zaključeno je da je potrebno žurno krenuti u realizaciju uvođenja plavog dizela u poljoprivredu da bude do početka jesenje sjetve na raspolaganju poljoprivrednicima. 

Predloženo je da se uvedu sezonske zaštite na pojedine proizvodnje kada proizvodi iz uvoza ugrožavaju domaću proizvodnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?