Kiseljak

Otvorena tri nova igrališta na radost najmlađih Kiseljačana

28.04.2016.
u 11:00

Najmlađi Kiseljačani iz naselja Malinjak, Brestovsko i Lepenica dobili su prikladan prostor za igru, piše Večernji list BiH. Uz igralište ispred Osnovne škole u Lepenici, koje je opremljeno klasičnim i modernim dječjim pomagalima za igru, izgrađena su i dva sportska igrališta kod područne škole u Rauševcu te u naselju Malinjak. Tri nova dječja igrališta službeno otvorena ovih dana izgrađena su zahvaljujući sporazumu koji je prije nekoliko mjeseci potpisan između Općine Kiseljak i Veleposlanstva Republike Bugarske u BiH.

Prijateljstvo Bugarske i BiH

Prema sporazumu koji je plod prijateljstva bugarskog i naroda u BiH, za projekt vrijedan 60 tisuća KM većinu sredstava - 50 tisuća KM osigurala je Republika Bugarska.

- Već se smatramo prijateljima s općinom Kiseljak, i zbog načelnika smo se odlučili na suradnju upravo s vašom općinom. Realizacijom projekta smo i više nego zadovoljni, ja osobno, a i Nikolay Kolev, djelatnik ministarstva vanjskih poslova, koji je jednako zaslužan za ovaj projekt, kazao je veleposlanik Angelov. On je, uz Mladena Mišurića Ramljaka, načelnika Kiseljaka, i Josipa Kvasinu, predsjedatelja Sabora SB županije, bio na svečanosti otvorenja igrališta kao dio izaslanstva bugarskog Veleposlanstva u našoj zemlji. Kiseljački načelnik Mišurić Ramljak je nakon presijecanja vrpce ispred škole u Lepenici zahvalio veleposlaniku Angelovu na iniciranju projekta koji su s oduševljenjem dočekali i djelatnici škola, a posebice djeca koja ih pohađaju.

Velika korist od igrališta

Vladimir Čolić, ravnatelj OŠ “Lepenica” istaknuo je kako će, osim učenika ove škole, koristi od novoizgrađene igraonice imati i cijela lepenička sredina. Ana Laštro, ravnateljica OŠ “Brestovsko”, također nije krila sreću zbog činjenice da je i mala područna škola dobila vrijedno sportsko igralište.

Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka, prilikom otvaranja igrališta otkrio je i kako se radi na uspostavljanju službenog prijateljstva između općina Kiseljak i Rakovski u Bugarskoj koje bi uskoro i službeno mogle postati prijateljske općine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije