sarajevo

Otvoren prvi međunarodni Kongresa genetičara u BiH

02.10.2019.
u 17:18

Brojni znanstvenici i istraživači iz različitih oblasti genetike okupili su se danas u Sarajevu na prvom Kongresu genetičara u Bosni i Hercegovini koji organizira Udruženje genetičara u BiH (GENuBiH).

Na trodnevnom skupu bit će predstavljeno 97 prezentacija (14 plenarnih i pozvanih predavanja, 15 usmenih i 68 poster prezentacija) iz oblasti humane, forenzičke, mikrobne i biljne genetike te biomonitoringa i genotoksikologije.

Među plenarnim i pozvanim predavačima su eminentni naučnici iz Norveške, Francuske, Portugala, SAD-a, Španjolske, Turske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Predsjednik Udruženja genetičara u Bosni i Hercegovini Kasim Bajrović kazao je Feni da je oko 50 posto radova međunarodnih autora, a namjera je bila potaknuti učešće mladih znanstvenika, studenata dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija, javlja Fena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?