Treća životna dob

Otvoren četvrti Dom za stare u Odžaku

20.02.2016.
u 07:00

Koliko je aktualan trend starenja Posavine, potvrđuje i otvaranje staračkih domova u tri posavske općine. Prvi su s tim poslom krenuli u općini Odžak. Kolika je potreba u tom području za takvom vrstom objekata, potvrđuje činjenica da je Saša Antunović otvorio četvrti Dom za stare pod imenom “Senior” u Odžaku.

Urediti okoliš

U projekt je uložio više od pola milijuna maraka i zaposlit će 10 djelatnika, isključivo medicinskog usmjerenja. Šarolika je lepeza onih koji žele treću dob provesti u staračkim domovima. Najčešće se za njih opredjeljuju tzv. “zapadni” umirovljenici, ali nisu rijetki ni domaći, tj. oni koji uz skromna primanja za takav smještaj gotovo obvezno moraju imati potporu djece. - Dom je izgrađen prema EU standardima. Kada to vremenski uvjeti dopuste, na zemljištu od 5000 m2, gdje se nalazi novoizgrađeni objekt, bit će uređen okoliš u skladu s potrebama štićenika, kaže Antunović koji je upriličio svečanost otvorenja.

Zaposlenici medicinari

Kako na mladima svijet ostaje, simbolično je Dom otvorio najmlađi član obitelji Antunović, Filip, kojem su pomogli sestra Ivona i roditelji.

‘Senior’ ima 35 kreveta, a smještajni kapaciteti gotovo su popunjeni. - Doista nismo štedjeli na komforu, sve je novo i prilagođeno. Uz stalno zaposlene, vanjski su suradnici liječnik i fizioterapeut. Nama je kvalitetna usluga prioritet, no bez osmijeha i tople riječi upućene našim štićenicima ne bismo bili toliko traženi, kaže Antunović i dodaje da su otvoreni domova za stare u Novoj Biloj i Travniku, a planira projekt proširiti i u rodnom Žepču. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?