Posušje

Otvoren Centar za logistiku

01.06.2017.
u 10:00

Svaki iskorak za jačanje gospodarstva u Posušju je, kako kažu Posušani, dobra vijest. Tako su u posuškoj poslovnoj zoni Osrdak, načelnik općine Posušje Branko Bago i tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić, otvorili Centar za logistiku.

Tom prigodom načelnik općine Posušje Branko Bago, kazao je, kako je ovaj događaj, otvaranje Centra za logistiku u Posušju, jedan od koraka u nizu koje općina Posušje pokreće kako bi pomogla domaćem gospodarstvu.

Tim povodom raspisan je i javni natječaj za korištenje prostora Centra otvorenoga u posuškoj poslovnoj zoni Osrdak.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta najavilo je pomoć svim zainteresiranima s financijskom injekcijom za osnutak tvrtke, a općina Posušje će prostorima i savjetima pomoći svima.

Tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić, kazao je, uz ostalo, kako Ministarstvo raznim politikama i poticajima pomaže startup tvrtke i slične projekte kako bi potakli male i srednje poduzetnike i obrtnike da se povezuju u takvim objektima, da rastu i prelaze u veća poduzeća.

Ivan Milićević iz odjela za razvoj Općine Posušje, naglasio je, kako je ta institucija odlučila kreirati i raditi potpore novom zapošljavanju kroz otvaranje novih proizvodnih poduzeća i obrta kao najboljeg oblika zapošljavanja mladih koji dugoročno imaju priliku ostati u Posušju i Hercegovini.

Ovaj događaj u Posušju je vrijedan spomena tim više što i Posušju nedostaju radna mjesta za veliki broj mladih koji masovno odlaze u tuđinu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?