Inspektori u kontroli

Otkriveno 70 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 38 objekata

inspekcija
11.12.2015.
u 18:19

Porezna uprava Federacije BiH od ranih jutarnjih sati na području cijele Federacije BiH provodi sveobuhvatnu akciju kontrole bespravnog rada, odnosno rada bez odborenja nadležnog organa, sprečavanja sive ekonomije i rada 'na crno', u tijeku koje je otkriveno 70 neprijavljenih radnika i 14 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - upošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa - zapečaćeno je 38 objekata, izdato je 114 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama od 243.700 KM.

Porezna uprava FBiH je ponovo zahvalila svim građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima i pozvala sve porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima. 

Iz te institucije navode da će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora i tijekom vikenda i ponovo pozivaju građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave je moguće dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije