SAD

Otkriveni identiteti policajaca koji su ispred restorana u Atlanti ubili crnca

14.06.2020.
u 12:16

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Shields zbog njegove smrti.

Otkrivena su imena policajaca koji su u Atlanti ubili Raysharda Brooksa. 

Radi se o službenicima Garrettu Rolfeu i Devinu Bronsanu.

Iz policije kažu da je Bronsan stavljen na administrativnu poziciju, a Rolfe je dobio otkaz. 

Podsjetimo, 27-godišnji Rashard Brooks prijavljen je jer je spavao u automobilu i njegov je automobil blokirao prolaz drugim sudionicima u prometu. 

Ustanovljeno je da je bio pod utjecajem alkohola, a prilikom uhićenja došlo je do naguravanja kad je Brooks od jednog policajca zgrabio elektrošoker.

Nakon toga je ustrijeljen.

U gradu izbili neredi

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Shields zbog njegove smrti.

Keisha Lance Bottoms je rekla je da je šefica Erika Shields, koja je bila pripadnica policijske uprave Atlante više od dva desetljeća, odstupila s vlasti, a da će dužnost privremenog šefa obavljati bivši pomoćnik načelnika Rodney Bryant.

"Chief Shields ponudila je da odmah ostavku kako bi grad mogao obnoviti povjerenja koje je očajnički potrebno našoj zajednici", rekao je Bottoms.

"Iz duboke ljubavi prema ovom gradu i ovoj službi, ponudila sam ostavku na mjesto šefice policije", stoji u njezinoj izjavi. "Imam vjeru u gradonačelnika i vrijeme je da grad krene naprijed i izgradi povjerenje između policije i zajednica kojoj služi", kaže se u njezinoj izjavi.

Prosvjednici su krenuli na autocestu i zaustavili promet prije nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila.

Više od 100 ljudi u Atlanti pozvalo je da se policajce u tom slučaju kazneno optuži.

Državni odvjetnik okruga Fulton Paul Howard mlađi rekao je u izjavi e-poštom da je njegov ured "već pokrenuo intenzivnu, neovisnu istragu incidenta" dok čeka nalaze Državnog istražnog biroa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?