Pomen iznad Doljana

Otkrivena spomen ploča hrvatskim braniteljima stradalim na jablaničkoj bojišnici

Foto: tomislavcity.com
22.07.2018.
u 15:58

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, na Pomenu iznad Doljana održan je komemorativni događaj Spomen na Pomen, tijekom kojega je otkrivena spomen-ploča za osam hrvatskih branitelja, stradalih na jablaničkome bojištu: Josipa Mioča, Pericu Kutlešu, Franu Krištu, Marka Belića, Matu Mamića, Miću Šokčića, Antu Luketića i Željka Bogdana.

Spomenuta udruga je 2014. godine postavila spomen-ploču na kojoj su upisana imena hrvatskih branitelja stradalih upravo na ovome mjestu: Ljilje Zrno, Ivana Radoša, Ivana Petrovića, Martina Baćka. 

Kako bi se odala počast svim hrvatskim braniteljima stradalima na ovome nekadašnjem bojištu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata pokrenula je inicijativu za postavljanje ploče na kojoj će biti upisana imena i preostalih stradalih branitelja, kao lokaciji središnje komemoracije za sve stradale na ovoj bojišnici.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici, te osobe iz društvenog i političkog života Tomislavgrada i Rame nazočili su svečanom otkrivanju spomen-ploče te polaganju vijenaca i paljenju svijeća poginulim tomislavgradskim braniteljima koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote za opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Svečanom otkrivanju i blagoslovu spomen ploče prethodila je sveta misa koju je predvodio gvardijan tomislavgradskog franjevačkog samostana fra Sretan Ćurčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?