PRIJEVARA U SLUŽBI

Bh. dužnosnik varao državu na smještaju, prijevozu, odvojenom životu...

22.04.2020.
u 14:43

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podnijeli su Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima protiv jedne fizičke osobe, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo iz čl. 222  Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine 'Prijevara u službi'.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, poduzimajući mjere i radnje iz svojih nadležnosti, policijski službenici SIPA-e su dokumentirali da je osumnjičeni, koji je zaposlen u institucijama Bosne i Hercegovine, nezakonito ostvario prava po osnovi Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zapolesnih u instutucijama Bosne i Hercegovine na troškove smještaja, naknadu za odvojen život i naknadu za privremeno raspoređivanje, kao i po osnovi Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prevoz s posla u institucijama Bosne i Hercegovine.

''Izvršenjem navedenog kaznenog djela, osumnjičena osoba je stekla protupravnu imovinsku korist u iznosu od 12.841,53KM, i za navedeni iznos oštetilo proračun Bosne i Hercegovine'', priopćila je SIPA. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije