BOLJE ZA OKOLIŠ

Otkrila odličan trik kako napraviti prirodno sredstvo za pranje rublja: Treba vam samo jedan kesten

Instagram
30.10.2020.
u 07:09

Tijekom noći iz kestena će se osloboditi saponin, organska kemijska tvar koja se često nalazi u sapunima i deterdžentima za čišćenje.

Aktivistica za okoliš, Josephine Becker iz Edinburgha, na svom Instagram podijelila je pametnu i jeftiniju zamjenu za sredstvo za pranje rublja. Otkrila je kako napraviti prirodno sredstvo od samo jednog kestena i malo vode u tri jednostavna koraka, prenosi Daily Mail.

Prvo u prirodi pronađite jedan kesten te ga narežite na nekoliko komada. Zatim te dijelove stavite u staklenku i ostavite ih da odstoje preko noći. U tom periodu iz kestena će se osloboditi saponin, organska kemijska tvar koja se često nalazi u sapunima i deterdžentima za čišćenje. 

Kada svoje prirodno sredstvo želite koristit, nekoliko puta dobro protresite staklenku, a zatim kroz sito prelijte vodu u perilicu rublja, kako bi se izbjegli komadići kestena koji bi je mogli oštetiti.  Ako želite, možete dodati i nekoliko kapi esencijalnog ulja za prirodan miris. Korisnici društvenih mreža ostali su oduševljeni njezinim jednostavnim trikom, a mnogi su otkrili da ga jedva čekaju isprobati.

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije