Mušić potvrdio:

Otkazana sjednica Predstavničkog doma na zahtjev SBB-a

 Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
26.01.2016.
u 14:55

Sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, koja je bila zakazana za danas, odgođena je, potvrdio je novinarima predsjedavajući Doma Edin Mušić.

Tako je odlučilo rukovodstvo Doma u konsultaciji s Kolegijem, naveo je također.

Odgađanje su zatražili zastupnici Saveza za bolju budućnost (SBB) na sjednici Kolegija Doma, održanoj danas također na zahtjev SBB-ovih zastupnika.

Po Mušićevim riječima, oni su kao razlog naveli „da nisu mogli sudjelovati u radu parlamentarnih radnih tijela i zbog svih obaveza koje imaju u njihovoj stranci vezano za aktuelnu situaciju“ (uhićenje lidera SBB-a Fahrudina Radončića).

„SBB nije bio spreman ući u radni dio sjednice a time bi sama parlamentarna većina i prohodnost točaka dnevnog reda sigurno bila upitna“, kazao je predsjedatelj.

 Mušić očekuje kako će se novonastala situacija „razbistriti“ relativno brzo, odnosno da se na održavanje odgođene sjednice neće čekati dugo.

„Nema nikakvih naznaka niti bilo šta što je upitno a vezano za dnevni red. Mislim da jedan veliki dio zastupnika Saveza za bolju budućnost BiH čak nije bio ni prisutan danas ovdje. Imaju obaveze u svojim općinskim organizacijama itd. Ovo je stanje koje nismo nikako ni predviđali ni očekivali“, riječi su predsjedatelja Mušića.

Odgađanje sjednice je po njegovim riječima bio najracionalniji mogući potez u takvoj situaciji.

Predsjedatelj poslaničkog kluba Socijaldemoktratske partije BiH Elvir Karajbić novinarima je kazao da su zahtjev SBB-a za odgađanje današnje sjednice podržali na zasjedanju Kolegija Doma Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice BiH, dok su njegova stranka (SDP) te još i Demokratska fronta bili protiv odgađanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije