Ljeto u Posavini na plus 40

Osvježenje se traži na rijekama i bazenima, malobrojni na moru

02.08.2017.
u 10:56

Toplinski val zahvatio je Posavsku ravnicu koja se ovih dana užarila na plus 40 stupnjeva. Sa svih strana nude recepte za rashlađivanja, no Posavci ipak već godinama najčešće osvježenje traže na posavskim rijekama Bosni i Savi. Građanima tri općine Posavske županije smještene gotovo cijelom dužinom uz rijeku Savu i manji dio uz Bosnu, hirovite rijeke znaju napraviti velike probleme kada se izliju izvan korita, no ovih dana malo tko o tome razmišlja, već kreće prema nekoliko lokacija riječnih kupališta. Manji broj Posavaca opredjeljuje se za opasna šljunčana jezera.

Spas od nesnosnih vrućina Posavci traže na desetak kupališta uz riječne tokove. Ona su uglavnom neuređena, baš kakve ih je priroda stvorila, što naravno ima svojih čari, ali i brojnih potencijalnih opasnosti. Lokalne uprave očito taj problem ne smatraju prioritetnim jer nekoliko kamiona pijeska i šljunka koje će istina voda odnijeti s plaža tijekom godine, smatraju nepotrebnim rashodom. Zaboravlja se pri tome kako bi u aktualnoj ljetnoj sezoni takav postupak pozdravilo stotine kupača kojima kućni budžet ne dozvoljava odlazak na more. Za građane koji pak žele platiti kupanje, mogu birati nekoliko bazena smještenih na lokacijama kompeksa Aqua Bazeni Orašje i S-Cluba Orašje.

Bazeni su posebna priča jer se tijekom vikenda na njih sliju tisuće kupača.

Osobito je veliki broj mladih koji čak biciklima dolaze iz susjedne Županje do Orašja, kako bi na bazenu u susjednoj BiH tražili osvježenje. Po registarskim oznakama ispred bazena zamjetan je veliki broj susjeda iz Vinkovaca pa i Osijeka. Mladi Slavonci, osim toga što se odlučuju studirati u Orašju pri Sveučilištu Mostar, preko granice dolaze u jeftiniji shoping, također masovno dolaze i zbog zabave i uživanja na bazenskim kompleksima u Orašju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije