Pozitivna biljka

Osvježenje doma: Lavanda donosi mir i blagostanje

lavanda
Guliver/Thinkstock
30.05.2020.
u 08:00

Feng shui stručnjaci tvrde kakoje lavanda veoma ljekovita biljka koja sa sobom donosi pozitivnu energiju i smirenje, pa je ona veliki i značajan dio ove filozofije stanovanja.

Najljepši i najlakši način da lavandu unesete u dom jeste da je zasadite u malim dekorativnim saksijama i rasporedite u prostorije kakve su kuhinja, spavaća soba i kupatilo, jer će doprinijeti svježini prostora, ali možete je staviti i u dnevni boravak i dječju sobu, jer je biljka koja donosi dobru energiju i pozitivno utječe na raspoloženje.

Pored zasađene lavande, možete koristiti i suhe bukete ovog cvijeća koje možete držati u dekorativnim vazama, jer se pravilo feng šui filozofije da suho cvijeće predstavlja beživotnost i donosi negativnu energiju ne odnosi na lavandu, prenosi Radiosarajevo.ba.

Još jedan od načina kako možete iskoristiti ovu biljku jeste da male pamučne ili svilene vrećice napunite sušenom lavandom, zatvorite i stavite u ormare i ladice, kako biste održali svježinu stvari, ali i spriječili pojavu moljaca – što bi značilo duplu korist!

Vrećice s lavandom možete držati i pored kreveta, a u njih možete nakapati i nekoliko kapi eteričnog ulja ove biljke, jer se vjeruje da će vam taj miris pomoći da lakše i brže zaspete, prenosi Stil.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?