Mostar: Filozofski fakultet

Ostojić: Vi ste istinska snaga Sveučilišta u Mostaru

15.12.2016.
u 08:00

Svečana promocija magistara znanosti, magistara specijalista te dodjela Dekanove nagrade za akademsku 2015./2016. održana je jučer na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Ovom prigodom promovirano je šest magistara znanosti koji su magistrirali na poslijediplomskom znanstvenom studiju Jezici i kulture u kontaktu, četiri magistra specijalista odnosa s javnošću i tri magistra specijalista diplomacije i diplomatskog komuniciranja.

Promovirani su: Ivana Banožić, Marina Mikulić, Marijana Zelenika, Katarina Gugić, Dario Pušić, Valentina Vrljić Mićić, Maja Zovko, Mila Zovko, Ivana Menalo, Ante Bender, Anina Cvitanović Draško, Maja Stojkić i Inga Bevanda.

Jamac svjetla znanja

Rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, u svom govoru je, između ostalog, podsjetila na riječi velikog hrvatskog povjesničara i pisca Vjekoslava Klaića kako je znanje prava i najveća vlast koja se ničim ne može oboriti, kako se znanjem stvara prosvjeta, a prosvjeta vodi do slobode nakon što se rasprše tmasti oblaci neznanja i gluposti.

- Vi, ovdje nazočni magistri, jamac ste da nas neće prekriti tmina neznanja nego svjetlo znanja, kazala je rektorica Ostojić, te dodala:

Važna etapa obrazovanja

- Svatko od vas ponaosob uložio je enorman trud, vrijeme i sredstva kako biste propitivali postojeće znanje, dali mu novo ruho, proširili ga i učinili jasnijim, korisnijim i primjenjivim. Zato ova svečana promocija predstavlja važnu etapu vašeg akademskog obrazovanja, a mi ovom promocijom i službeno potvrđujemo da ste istinska snaga, kako Filozofskog fakulteta, tako i cjelokupnog Sveučilišta u Mostaru, istaknula je rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ljerka Ostojić.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Zoran Tomić, u prigodnom je govoru čestitao magistrima na postignutom uspjehu te uručio Dekanovu nagradu za najboljih osam studenata u protekloj 2015./2016. akademskoj godini. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?