Promocija

Ostojić: Fakultet zdravstvenih studija je ponos Sveučilišta

19.03.2016.
u 09:00

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana je svečana promocija - dodjela diploma studentima koji su završili studij na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru. Dodijeljene su diplome prvostupnicima i magistrima sestrinstva, radiološke tehnologije, fizioterapije i sanitarnog inženjerstva, piše Večernji list BiH.

Važnost svakog od vas

Prije dodjele diploma, diplomantima se obratila rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Ljerka Ostojić, čestitavši im na postignutom uspjehu. - Zamislimo kakva bi pustoš vladala našim bolnicama, domovima zdravlja i ambulantama da nije vas... Kakva bi bila razina zdravstvene skrbi da nije vas i vaših starijih kolegica i kolega? Kako bi se osjećao bolestan čovjek kojemu je potrebna pomoć da nije vas? Priznajte, slike su apokaliptične. Tek tada možemo shvatiti koliko je svatko od vas ponaosob važan za zdravlje naših pacijenata, za normalno funkcioniranje zdravstvenog sustava. Nažalost, to često nije prepoznato u našem društvu, no tu ste vi mladi ljudi koji ćete to mijenjati, kazala je u obraćanju diplomantima rektorica Ostojić te dodala: - Vaše promoviranje još je jedan dokaz koliko je društvu potreban Fakultet zdravstvenih studija koji je ponos našeg Sveučilišta. Zato dopustite da se i mi danas radujemo s vama, s vašim obiteljima i prijateljima, naglasila je rektorica Ostojić. Dekan Fakulteta zdravstvenih studija prof. dr. sc. Ivan Vasilj poručio je diplomantima da će kroz svoj život i rad nailaziti na brojne poteškoće i kušnje.

Sposoban kadar

- Kao čovjek i kao dekan ponosan sam što promoviramo 59 diplomanata sestrinstva, 36 radiološke tehnologije, 24 fizioterapije, 15 sanitarnog inženjerstva kao i 27 magistranata, od kojih je 13 iz kliničke zdravstvene njege, 7 iz kliničke fizioterapije i 7 magistara radiološke tehnologije. Dobili smo nov kadar, diplomante koji su usvojili praktično znanje te ćemo, u što duboko vjerujem, imati sposobne, iskusne, obrazovane medicinske sestre, radiološke i sanitarne inžinjere, kao i fizioterapeute. Želim reći jedno veliko hvala svima onima koji su prepoznali projekt studiranja i važnost uloge i postojanja Fakulteta zdravstvenih studija, istaknuo je dekan Vasilj. Spomenimo još kako je na promociji prof. dr. sc. Dragan Babić dodijelio i dekanove nagrade najboljim studentima Fakulteta zdravstvenih studija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?