DOBRO JE ZNATI

Ostatke hrane nikada ne biste trebali zamotati u aluminijsku foliju, evo zašto

shutterstock
19.04.2022.
u 07:10

Postoje druge, sigurnije, metode.

Ostatke hrane, nakon jela, treba u nešto zamotati, pohraniti, ali aluminijska folija koja se često koristi baš i nije najbolji izbor. Kada još toplo jelo prekrijete aluminijskom folijom, razne bakterije počnu naglo rasti i razmnožavati se jer ulazi previše zraka, tvrde iz Ministarstva zdravstva u Washingtonu. 

Lindsay Malone, stručnjakinja za hranu iz Cleveland klinke kaže da bi hranu trebalo pohraniti u posudice koje se mogu dobro zatvoriti kako ne bi ulazio zrak, a samim time i bakterije. Isto tako, spremiti je treba tek kada se potpuno ohladi - do tada je ostavite u loncu ili tavi u kojoj ste kuhali.

Nakon što se ohladi, treba je spremiti u hladnjak, a ne ostaviti na sobnoj temperaturi - ovo posebno vrijedi za meso i mliječne proizvode. Svaku hranu koja je na sobnoj temperaturi stajala dulje od nekoliko sati trebalo bi, u pravilu, baciti jer su se bakterije sigurno stvorile i nije više sigurna za jesti, prenosi The Health.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije