STRUČNJACI ZNAJU

Osobni treneri otkrivaju: Ovo je osam stvari koje nikada ne biste trebali raditi

18.10.2019.
u 15:15

Svi znamo da je vježbanje i zdrava prehrana ključ zdravlja, ali nekada nismo sigurni što smijemo, a što ne da bismo bili u potpunosti produktivni.

Da bi pomogli u rješavanju svih nedumica vezanih uz zdrav način života, iz FabFitFun magazina ispitali su osobne trenere što ne smijemo raditi kada su u pitanju vježbanje i zdrava prehrana. S obzirom da si prosječni ljudi ne mogu platiti osobnog trenera ovo su korisni savjeti, a mi ih prenosimo besplatno. 

- Nemojte pretjerati s kardio vježbama jer ako pretjerate to bi moglo dovesti do slabijeg imuniteta, a time i mogućnost prehlada i virusa. Kardio vježbanje trebali biste odrađivati par puta tjedno po 20 minuta, savjetuju osobni treneri. 

- Nemojte gladovati prije vježbanja jer ćete i sami brzo uvidjeti kako su vam smanjene fizičke i kognitivne mogućnosti. 

- Nemojte jesti slatkiše, savjet je koji vam ne bi trebali ni govoriti jer znamo da su slatkiši puni šećera koji je odgovoran za dijabetes i pretilost, a sigurno ne želite oboljeti od navedenih bolesti. Ako već morate jesti nešto slatko, konzumirajte sušeno voće. 

- Pijte dovoljno tekućine da ne biste dehidrirali jer kada dehidrirate vaš mozak vas može prevariti i slati vam signale da ste gladni, a zapravo ste samo žedni. 

- Nemojte govoriti negativno o sebi jer to vodi do sabotiranja samoga sebe. Umjesto toga budite ponosni na one ciljeve koje ste ostvarili i idite malim koracima. 

- Nikada nemojte brojati kalorije već se vodite vlastitim osjećajem što je vašem organizmu potrebno u kojoj mjeri. Jedite zdravo, počnite s manjim porcijama, a povećavajte ih usporedno s povećavanjem vaše aktivnosti, odnosno vježbanja. 

- Ne uspoređujte se s drugima jer je vaše tijelo jedinstveno i to je prekrasno. 

- Nemojte koristiti dodatke prehrani jer su prema mišljenju trenera dodaci neprirodni i mogu dovesti do zadržavanje vode, upale i ostalih zdravstvenih problema. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?