sastanak

Osmanović i Al aš-Šejh o obrazovnoj i kulturnoj suradnji BiH i Saudijske Arabije

sastanak
28.07.2016.
u 14:26

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i ministar za islamska pitanja i vakuf Kraljevine Saudijske Arabije Salih Al aš-Šejh razgovarali su danas u Sarajevu o mogućnostima za suradnju dva ministarstva, prije svega u oblasti obrazovanja.

Ministri su se suglasili da je obrazovanje jedna od ključnih oblasti za razvoj modernog društva, posebno naglašavajući značaj obrazovanja u borbi protiv ekstremizma svih vrsta.

Ministar Osmanović podsjetio je saudijskog kolegu da je u pripremi izrada memoranduma o suradnji dvije zemlje u oblastima obrazovanja, naučne i tehničke suradnje.

- Tradicionalno veliki broj studenata iz BiH studira u Saudijskoj Arabiji. Naša želja je da suradnju proširimo i na način da saudijskim studentima približimo mogućnosti za školovanje u našoj zemlji, ali i kroz razmjenu znanja i iskustava u oblastima nauke i tehnike - rekao je ministar Osmanović.

Razgovarano je i o kulturnoj suradnji dvije zemlje, a saudijski ministar posebno je naglasio svoju opredjeljenost da Kulturni centar Kralj Fahd u Sarajevu u potpunosti djeluje u skladu s BiH zakonodavstvom.

Sugovornici su osudili djelovanja ekstremističkih skupina, naglašavajući da terorizam koji se čini u ime vjere nema nikakve veze sa islamom.

Istakli su potrebu borbe na svim nivoima, uključujući obrazovni i ideološki, protiv svih oblika ekstremističkog djelovanja, priopćeno je iz Ministarstva za civilne poslove BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije