SEHA liga

Oslabljeni Izviđač nije razočarao, naprotiv, istaknuo se i uz poraz

24.11.2016.
u 08:00

Dva različita poluvremena odigrao je Izviđač CO u 10. kolu SEHA lige protiv tjelesno moćnog Brest Meshkova pred oko 2200 svojih navijača. U prvom dijelu kao da je nastavio igru iz prethodnog kola protiv Tatran Prešova, nadahnuto, kako se jedino i može parirati Bjelorusima. S malo više pozornosti i koncentracije mogli su “skauti” tu dionicu riješiti u svoju korist. Primjerice, Izviđač je u 25. minuti imao 12:10, na vratima raspoloženog Kvesića i napad. Međutim, sljedeće tri minute “skauti” su traljavo odigrali, što su gosti iskoristili te, uz podršku izvrsnog Pešića, na vratima za tri minute preokrenuli 12:13. Do kraja poluvremena obje ekipe su postigle po jedan pogodak, pa se na odmor otišlo s prednošću za goste 13:14.

Pad u igri

Ne bi na ishod utakmice ništa posebno značilo da je Izviđač dobio prvo poluvrijeme, ali bi to donijelo dodatno samopouzdanje i možda bolji otpor u drugom djelu. Zapravo, sve značajno za Izviđač dogodilo se u prvoj polovini utakmice. Već u jednom od prvih napada “skauti” su ostali bez Davida Mandića koji se ozlijedio, u 7. minuti mu se pridružio i Josip Šarac. Kad je postalo jasno da ne mogu nastaviti utakmicu, očekivala se katastrofa jer je već nekoliko susreta izvan stroja i Matej Hrstić, međutim, nošeni publikom, igrači su odigrali 20-ak minuta za pamćenje.

Tek kad je trener Zdenko Grbavac posegnuo za izmjenama, došlo je do pada, što su gosti iskoristili. U tom razdoblju domaće momčadi vrijedi izdvojiti dva obranjena sedmerca Kvesića, tri uzastopna pogotka A. Grbavca, lavovsku borbu u napadu i obrani. Iako je Izviđač CO preko agilnoga Mateja Rodina odmah na početku drugog dijela izjednačio, jasno je bilo da s malom rotacijom protiv momčadi kao što je Meshkov nema izgleda. Brzo se to i pokazalo pa su gosti u 51. minuti stigli do ogromnih 20:30, ali su do kraja utakmice “skauti” pojačali ritam i uspjeli ublažiti poraz na konačnih minus osam 26:34. Prvo ime utakmice svakako je vratar Ivan Pešić - 16 obrana, kod Izviđača Kvesić je imao osam, Grbavac jednu, dok je strijelce domaćih predvodio A. Grbavac sa šest pogodaka. U gostujućem sastavu čak pet igrača postiglo je po četiri pogotka. Podatak da se čak 13 igrača Meshkova upisalo u strijelce jasno pokazuje s kojim je oružjem trener Bebeshko primirio mlađahne “skaute”. Zanimljiv je i podatak da je čak pet gostujućih igrača iznad dva metra visine, a predvodi ih 120 kg teški i 213 centimetara visoki Litavac Dainis Kristopanas! Uz niz bjeloruskih reprezentativaca, boje Meshkova brane i internacionalci iz devet država. Kad se sve to ima na umu, onda je jasno - zašto poraz ne boli.

Reakcije

- Nije bilo lako doći do pobjede. Izviđač je dobro igrao, mi smo u napadu slabo reagirali. Kad je u nastavku proradio napad, osigurana je i pobjeda, kazao je Sergii Bebeshko, trener Meshkova.

- Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi. Kao i u Brestu, mi smo ponovno odigrali dobru utakmicu u kojoj smo prerano ostali bez važnih igrača - Šarca i Mandića. Svojim igračima čestitam na borbenosti, izjavio je Zdenko Grbavac, trener Izviđača CO.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?