Biciklizam

Osječani obišli Franjevački samostan u Tolisi i družili se s članovima Moto kluba ‘Veterani Posavina’

01.07.2017.
u 07:59

O popularnosti biciklizma u Bosanskoj i Slavonskoj Posavini te potrebi biciklističkih staza već smo pisali, no ovoga puta upriličeno je druženje zaljubljenika dvotočkaša. Posjet općini Orašje upriličila je Udruga iz Osijeka simpatičnog imena “Kotrljaneri”. Članovi te Udruge za rekreativni  biciklizam posjetili su općinu Orašje kako bi upoznali kulturnu baštinu oraškoga kraja i družili se s posavskim zaljubljenicima dvotočkaša.

“Veterani Posavina”

Tijekom boravka u Orašju biciklisti su položili vijence kraj središnjeg spomen-obilježja u gradskom parku i posjetili spomen-sobu 106.brigade HVO-a u Orašju. Upriličeno je druženje s članovima  Moto kluba “Veterani Posavina”, a potom su posjetili Franjevački samostan Tolisa i muzej “Vrata Bosne” kroz čiju ih je povijest eksponata i bogate kulturne baštine pohranjene na tom prostoru proveo fra Perica Martinović. Fratri su neumorno godinama čuvali povijesno naslijeđe posavskoga kraja pod zidinama franjevačkog samostana u Tolisi. U obnovljenim zdanjima u dostojnom ruhu pohranjene su bogate zbirke kulturnog blaga Bosanske Posavine koje su biciklisti Osijeka s oduševljenjem razgledali.

Dogovorena suradnja

- Udruga ima 27 članova od kojih su neki prvi put u Orašju. Godišnje sudjelujemo na 10 biciklijada koje organiziraju škole i turističke zajednice i uglavnom je sve humanitarnog karaktera za djecu s posebnim potrebama. Sudjelujemo i na međunarodnim biciklijadama, a ovih dana je naš član u Rumunjskoj vozio 1600 km u 8 dana. Jedan od naših članova je i ratni vojni invalid  Ivo Filipović iz Donje Mahale, kazao je Filip Stanić predsjednik Udruge za rekreativni  biciklizam “Kotrljaneri” iz Osijeka. Izrazili su želju da svoju suradnju prošire kroz razne projekte o kojima su razgovarali s članovima Moto kluba “Veterani Posavina” koji su kroz svoj rad već dokazani humanisti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije