Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

"Osim što je svakodnevno ruši, sada je Izetbegović i samoprozvani vlasnik BiH"

21. studenoga 2021. u 20:38 2 komentara 1278 prikaza
hns bih hrvatski narodni sabor

U posljednjih mjesec dana vremenskog okvira za postizanje konačnog političkog dogovora u rješavanju svih diskriminacija te svih neustavnih anomalija Izbornog zakona u cilju potvrđivanja europskih vrijednosti, gospodin Izetbegović pomiče (vlastite) granice u javnom i medijskom prostoru, priopćeno je iz HNS-a BiH. 

"Uz elementarno nepoznavanje povijesti i mitomanske poruke, ratnohušačko isticanje planova o kojima priča kao o nečemu sasvim normalnom, negiranja ratnih zločina i pokolja, on nastavlja promovirati našu Bosnu i Hercegovinu u svijetu kao “amanet i babovinu”, kao SDA-ov begovat gdje će, ni manje ni više, on nekome nešto dati. To je valjda ta državna suverenost i dominacija kako ju promišlja unitaristička bošnjačka politika.

Ukoliko su ove poruke pokušaj jačanja nekakve pregovaračke pozicije – ističemo da ucjene nisu nešto što zajedništvo hrvatskog naroda može zastrašiti. Ukoliko je ovo predizborni mitomanski skup – samo nastavite lažima obmanjivati vlastiti narod.

Gospodine Izetbegoviću, negiranje nečijeg identiteta je kulturocid. Ovakve poruke u jednom višenacionalnom društvu produbljuju podjele i ovo društvo vode u dodatnu nestabilnost", navode iz HNS BiH. 

"Pozivamo Vas da preuzmete odgovornost i prestane trovati svoj vlastiti narod. To nije put prema bilo kakvom kompromisu. Bosna i Hercegovina nije privatni begovat bilo koga. Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda se ne može nikome davati ili ne, to je ustavna obveza potvrđena u svim presudama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava", priopćeno je. 

  • Avatar Jero
    Jero:

    Nema se više šta rušit, Alija je to srušio u Dejtonu.

  • lokve:

    Isto kao i Božine priće za Božić :uslijedit će radikalizacija stanja ako ne prihvatite naš prijedlog. Izetbegović odgovorio na isi način, ne može HDZ bez poslijedica da blokira FBiH zadnjih 10g zato što Čova nije izabran za predsjednika to vam ... prikaži još! se više nikad ne smije dozvoliti, a to ko će biti predsjednik to je nevažna stvar, ja bih sutra dao glas za Fincija prije nego za bilo koju od ove tri barabe.