Borovac i Berton

Osigurati uvjete za održivi povratak u BiH

14.09.2017.
u 14:29

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac danas se sastala s novim šefom Misije OESS-a u BiH veleposlanikom Bruceom Bertonom. Tijekom ovog, nastpunog posjeta veleposlanika Bertona rezimirana je dosadašnja suradnja, koja je ocjenjena izuzetnom i veoma produktivnom, te izražena predanost da takva ostane i u budućnosti.
 
Ministrica Borovac, govoreći o aktualnim aktivnostima Ministarstva, naglasila je kako je daljnja podrška neophodna u smislu rješavanja pitanja izbjeglih i raseljenih osoba te zatvaranju kolektivnih centara, što je strateški cilj BiH do 2020. godine. Ministrica je naglasila kako je prvenstveno potrebno osigurati uvjete za održivi povratak te jednak pristup zdravstvenom i socijalnom osiguranju i drugim pravima u mjestima povratka.
 
Pitanje diskriminacije je istaknuto kao jedno od ključnih problema u oblasti zaštite ljudskih prava, na što Europska komisija ukazuje u svim izvješćima o napretku uz pozive na usvajanje strateških dokumenata u oblasti ljudskih prava i borbe protiv diskriminacije.
 
U tom smislu, ministrica Borovac je naglasila da se ne smije se dozvoliti daljnja diskrinimacija i segregacija djece kroz sustav dvije škole pod jednim krovom ili osporavanjem prava bilo kojem djetetu da u bilo kojem dijelu naše zemlje govori svojim jezikom ili da se osporava naziv bilo kojeg jezika koji je u službenoj upotrebi u našoj zemlji, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije