Branitelji poručili

Osigurat ćemo provedbu izbora u Stocu

30.11.2016.
u 08:00

Udruge HVO-a proistekle iz Domovinskog rata općine Stolac javno su jučer osudile prijetnje bošnjačkih udruga o blokiranju ponovljenih izbora u Stocu. - Smatramo kako je za vrijeme listopadskih izbora došlo do grubog kršenja Izbornog zakona i Ustava BiH, čemu smo bili svjedoci. Počinitelji, uglavnom članovi Inicijative za Stolac, to su čak i javno priznali te se protiv njih vodi sudski postupak. Dokaz tome je i odluka SIP-a o suspenziji kandidata za načelnika općine Stolac Salmira Kaplana, navodi se u priopćenju.

Hrvatski branitelji poručili su kako neće nasjedati na ratnohuškačke poruke te su stava kako se institucije ove države moraju poštovati. - Isto tako, u slučaju da se ostvare prijetnje bošnjačkih udruga kako će 10.000 njihovih članova spriječiti održavanje demokratskih izbora u Stocu i onemogućiti Hrvatima i ostalim stanovnicima Stoca birati svoje predstavnike, poručujemo kako ćemo znati odgovoriti na takve provokacije. Osigurat ćemo održavanje lokalnih izbora u Stocu, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje šest hrvatskih braniteljskih udruga. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?