nitko ne zna tko su Crkva tvrdi kako je to nemoguće, MUP i IDDEEA imaju suprotne podatke

Osam osoba prijavljeno na adresi sarajevske katedrale

dads
30.10.2015.
u 06:15

Loša zakonska rješenja dovela su do situacije u kojoj bilo koji građanin u praksi može prijaviti mjesto prebivališta na bilo kojoj lokaciji, bez ikakvih posebnih provjera. Prije nekoliko godina otkriveno je kako su se pojedine osobe prijavile na adresu na kojoj je smješteno Predsjedništvo BiH. Da stvar bude gora, navodno su te osobe imale veze s terorizmom, ali je cijeli slučaj u rekordnom roku zaboravljen. Sada se pojavljuje sličan slučaj, ali ovaj put u središtu pozornosti nije Predsjedništvo BiH nego sarajevska katedrala. Kako donosi televizija N1, osam osoba prijavljeno je na adresi na kojoj se nalazi sarajevska katedrala. Za ovaj slučaj medijima je potvrđeno kako se ti podaci slažu s evidencijom prebivališta i boravišta državljana Bosne i Hercegovine koje vodi državna Agencija za identifikacijske dokumente, kao i s evidencijom Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije. Identitet osoba koje su navele, vjerojatno prije nedavnih izmjena Zakona o prebivalištu, da žive u sarajevskoj katedrali, odnosno na Trgu fra Grge Martića broj 2, štiti Zakon o zaštiti podataka.

U katedrali ništa ne znaju

Ali ono što kažu predstavnici katedrale je i više nego zanimljivo. Rektor katedrale Ante Meštrović tvrdi kako je nemoguće da netko živi u njoj. - Meni nije poznato da neko stanuje u katedrali. To nije predviđeno po namjeni katedrale i nemoguće je - rekao je svećenik.

Promjena zakona

I ovaj primjer jasno govori kako je potrebno uvesti mnogo više reda kada je u pitanju ova tematika. Ili se trebaju promijeniti zakoni ili uvesti jače kontrole kada je u pitanju prijava mjesta prebivališta. Još uvijek nije poznato što će nadležne institucije učiniti kada je u pitanju sarajevska katedrala, ali i slični slučajevi. Dok jedni zagovaraju jače kazne zbog prijave lažnog prebivališta, drugi kažu kako je potrebno samo uspostaviti bolji sustav.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije