Ministarstvo obrane BiH

Oružane snage će BiH staviti na raspolaganje svoje kapacitete

osbih
17.03.2020.
u 17:44

Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH) su spremne staviti na raspolaganje resurse u cilju pomoći civilnom stanovništvu u zaštiti od pandemije, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane BiH.

- Trenutna situacija u borbi protiv širenja koronavirusa primarno nalaže angažman zdravstvenog sustava u BiH, dok će angažman OSBiH  biti definiran posebnim odlukama Predsjedništva BiH, a na zahtjev nadležnih institucija. Do sada Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o uporabi resursa OSBiH - navodi se u priopćenju. 

Iz MOBiH-a ističu da će OSBiH staviti na raspolaganje svoje kapacitete.

- Angažman Oružanih snaga BiH bi podrazumijevao postavljanje i održavanje šatorskih punktova na graničnim prijelazima i drugim planiranim lokacijama. Trenutno vršimo pripremu ljudstva i materijalno- tehničkih sredstava za postavljanje šatora na određene lokacije, a koje će posebnim zahtjevom biti dostavljeni i odobreni od Predsjedništva BiH kao vrhovnog komandanta - navodi se.

Kako se nadalje navodi, ukoliko Predsjedništvo BiH zatraži i drugi vid angažmana OSBiH će se staviti u funkciju i odgovoriti u skladu sa zahtjevom, bilo da se radi o angažiranju potrebnog ljudstva ili ustupanju materijalno-tehničkih sredstava.

- Još jednom naglašavamo da će Oružane snage BiH djelovati na zahtjev i uz odobrenje Predsjedništva BiH i biti spremne reagirati u skladu sa zakonom propisanom misijom i u ovisnosti od raspoloživih kapaciteta pružiti pomoć civilnom stanovništvu na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine - priopćeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?