porodiljno mostar

Organizatori oduševljeni - akcija “Za taj mali osmijeh 2” ujedinila je Hercegovinu

06.11.2020.
u 20:04

“Oduševljeni smo rezultatom akcije, nismo očekivali odziv kao prvi put, ali ova akcija daleko je premašila onu prvu. Prešli smo 3000 bodića. Prevelika je to razlika posebno ako uzmemo u obzir da se nalazimo u vremenu pandemije koronavirusa, financijske krize i nestabilnosti zbog čega možemo biti i više nego zadovoljni, zaista neočekivano. Pomaknuli smo granice. Kada se samo uzme u obzir da nam sve stvari koje su prikupljene tijekom akcije nisu uspjele stati u autobus, nego smo dodatno morali uzeti i kamion da sve to možemo dovesti u bolnicu, možemo s ponosom reći da smo ujedinili Hercegovinu za jedno zaista dobro djelo”, kazala je za Večernji list BiH Vera Stojić, organizatorica i voditeljica akcije “Za taj mali osmijeh 2”, koja je realizirana proteklih dana.

Članice i volonterke

Inače, akciju “Za taj mali osmijeh 2” pokrenule su članice Facebook stranice Porodiljno Mostar iskustva.

Akcija je započela 19. listopada i trajala je do 25. listopada te je bila organizirana u više hercegovačkih gradova s volonterkama pod vodstvom glavne organizatorice Vere Stojić, a sva prikupljena donacija uručena je odjelima porodiljnog i pedijatrije Sveučilišnog kliničkog bolničkog centra Mostar.

Tijekom tjedan dana prikupljeno je oko 14.000 artikala, od čega je veliki broj igračaka za Pedijatriju, higijenskih potrepština za mame i bebe i odjeće. Ukupno je prikupljeno: 3293 bodića, 2202 jednodijelnih kompletića (kombinezoni), 682 majice za bebe, 721 hlačice, 978 tetra-pelena, 514 dekica, 1014 čarapica, 111 spavaćica za rodilje, 303 ručnika za bebe, više od 500 komada posteljine, više od 200 komada vlažnih maramica, više od 200 paketa pelena, 16 izdajalica, 354 paketića higijenskih uložaka, 147 bočica.

Čudesan rezultat

“Navedene brojke dokazuju uspješnost ove akcije i koliko ima ljudi velikog srca. Akcijom smo ujedinili Hercegovinu i napravili čudesan rezultat. Hvala svima koji su sudjelovali, posebice mamama iz Mostara, Širokog Brijega, Posušja, Rakitna, Gruda, Ljubuškog, Čitluka, Čapljine, Stoca te udruzi Kap ljubavi iz Tomislavgrada te svim pojedincima i tvrtkama koje su pomogle da pomaknemo granice i učinimo akciju uspješnom”, zaključila je Stojić u razgovoru, zahvalivši mnogim tvrtkama, kao što su Cafe Brazil, na pruženim uslugama prijevoza i vrtiću Cvitak Čapljina i Hakuna Matata Grude.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?