MAĐARSKI premijer

Orban stigao u Srbiju, dočekali ga uz najviše državne i vojne počasti

Orban
21.11.2016.
u 07:14

MAĐARSKI premijer Viktor Orbana doputovao je u nedjelju u dvodnevni službeni posjet Srbiji, a u niškoj zračnoj luci "Konstantin Veliki" uz najviše državne i vojne počasti dočekali su ga premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministri u srbijanskoj vladi i predsjednik Skupštine Vojvodine Istvan Pasztor.

Tijekom dvodnevnog boravka u Srbiji izaslanstva Mađarske planiran je posjet dvojice premijera gradilištu autoceste na Koridoru 10, koji kroz Srbiju povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Hrvatsku s Bugarskom i Turskom na istoku, i Makedonijom i Grčkom na jugu, te srpsko-mađarski poslovni forum.

Za ponedeljak je predviđena zajednička sjednica dviju vlada, bilateralni susreti ministara, te sastanak tet-a-tet dvojice premijera koji će se na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji obratiti medijima.

Osim zajedničke sjednice vlade Srbije i vlade Mađarske, predviđeno je i svečano potpisivanje sporazuma.

Vučić, Orban i Pasztor sudjelovat će i u radu Poslovnog foruma u organizaciji Gospodarske komore Srbije i Nacionalne trgovinske kuće Mađarske koji će predvoditi čenici ove dvije institucije Marko Čadež i Zsanett Ducsai-Olah.

U agendi srpsko-mađarskog poslovnog foruma su poljoprivreda, prehrambena industrija, farmacija, kemijska industrija, građevina, energetika, zaštita okoliša i obnovljivi izvori energije, strrojarstvo, tekstilna indistrija i proizvodnja namještaja, priopćeno je u Beogradu uoči posjeta izaslanstva Mađarske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?