Zgrada dobiva novi krov, planirana je i dogradnja za jasličku skupinu

Oraški vrtić "Pčelica" otvara svoja vrata za 108 mališana 18. rujna

storyeditor/2023-09-13/orasje02_nak_bih_140923.jpg
14.09.2023.
u 15:48

Lijepo vrijeme pogoduje napredovanju radova na postavljanju novog krova na Dječjem vrtiću "Pčelica" Orašje koji je pokidan tijekom posljednjeg olujnog nevremena orkanskih razmjera u Posavini, piše Večernji list BiH. U ponedjeljak, 18. rujna, ponovno s radom kreće Dječji vrtić Pčelica Orašje, a do tada sve treba biti završeno i pripremljeno za dolazak 108 mališana.

Šest skupina

- Roditelji su nestrpljivi za ponovni početak rada vrtića jer i mališanima nedostaje druženje i boravak u našoj instituciji. Stalni su pozivi i traženje informacija ne samo za novi početak rada vrtića već i za nova mjesta za boravak djece u Pčelici. Djeca su raspoređena u šest odgojnih skupina, četiri vrtićke od tri do šest godina i dvije jasličke za dob od jedne do tri godine. Po dvije tete brinu se o svakoj skupini djece. Zadovoljni smo što nam je tijekom posljednje obnove vrtića moderno uređena dječja blagovaonica i još neke prostorije.

Inače, vrtić se sastoji od šest prostorija dnevnoga boravka i za sada prostor odgovara broju djece, ali, kako ima jako mnogo interesa za upis nove djece, razmišljamo o novom proširenju - objašnjava nam ravnateljica Dječjeg vrtića "Pčelica" Dijana Živković.

U gradskom poglavarstvu potražili smo odgovore o aktualnoj zamjeni krova, kao i mogućnostima da se oraški vrtić proširi zbog interesa roditelja.

- Tvrtka Porobić gradnja iz Ugljare završila je radove na obnovi krovišta i krova zgrade Dječjeg vrtića koji su u potpunosti oštećeni u olujnom nevremenu 19. srpnja 2023. godine. S obzirom na to da je krov u potpunosti bio uništen, na zgradi vrtića nastala su i druga oštećena na električnim instalacijama, stropovima prostorija, što je kroz ove radove sanirano. Radove u ukupnom iznosu od 113.174,43 konvertibilne marke financirao je Grad Orašje - objašnjavaju iz Gradske uprave. U idućem razdoblju Grad Orašje planira dogradnjom prostorija proširiti kapacitet Dječjeg vrtića jer su veliki problem liste čekanja djece na mjesto u vrtiću.

Liste čekanja

- Grad Orašje će osigurati mjesto u vrtiću za svako dijete s liste čekanja i već je u postupku izrada glavnog projekta na temelju kojeg se planira dogradnja vrtića četiri prostorije za jasličku skupinu i dvije prostorije za djecu vrtićke dobi - kazao je gradonačelnik Grada Orašja Marijan Oršolić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?